Περιγραφή θέματος

 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 17/3  ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3 12:00-15:00

  - Θα γνωρίσουμε τον τρόπο παραγωγής του κρασιού -με έμφαση στις ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού- τις ιδιαίτερες οινοπαραγωγές περιοχές της πατρίδας μας καθώς και τα πιο γνωστά ελληνικά κρασιά.

  - Θα συζητήσουμε για τα οφέλη από την κατανάλωση του κρασιού, λευκού και κόκκινου καθώς και για το ποιο κρασί πρέπει να προτιμάμε σε κάθε περίσταση.

  - Ιδιαίτερα θα ασχοληθούμε με τα παραμελημένα λευκά και ροζέ κρασιά καθώς και με τα ημίγλυκα και γλυκά, τα αφρώδη και ημιαφρώδη που διαθέτει η εγχώρια παραγωγή.

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 31/3

    


   ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 12:00-15:00

   - Θα κάνουμε γευστικές δοκιμές, τυφλή αναγνώριση ποικιλίας και παλαιότητας καθώς και βαθμολόγηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κρασιού.

   - Θα μάθουμε να προσφέρουμε το κατάλληλο κρασί με το σωστό συνοδευτικό, να διαλέγουμε το σωστό ποτήρι, τη σωστή θερμοκρασία και τον καταλληλότερο τρόπο αποθήκευσης του κρασιού μας.

   - Τέλος θα ξεναγηθούμε στα βασικότερα κρασιά της διεθνούς παραγωγής που μπορούμε να τα βρούμε σε λογικές τιμές στα αντίστοιχα σημεία πώλησής τους. Θα δοκιμάσουμε εκείνα που διακρίνονται από την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής και θα φτιάξουμε μια προσωπική λίστα για τον καθένα με κρασιά της προτίμησής του.